به گزارش مشرق، بر اساس دادههای ماهوارهای، تعداد درختان قطع شده در آمازونِ برزیل در ماه ژانویه بسیار بیشتر از جنگلزدایی در همان ماه سال گذشته است. منطقه تخریب شده پنج برابر بزرگتر از سال ۲۰۲۱ بوده است و این مقدار از قطع درختان بیشترین رکورد از سال ۲۰۱۵ میلادی محسوب میشود. جنگلزدایی در ماه ژانویه به ۴۳۰ کیلومتر مربع رسیده است که این مقدار مساحتی بیش از هفت برابر منهتن نیویورک است!
به گفته کارشناسان محیط زیست، آخرین دادههای ماهوارهای آژانس فضایی برزیل، تعهد دولت برزیل را برای حفاظت از جنگلهای بارانی عظیم خود زیر سوال میبرد. فعالان محیط زیست، ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل را متهم میکنند که اجازه داده است جنگلزدایی تسریع شود. درختان به خاطر چوبشان، برای پاکسازی فضاها برای کاشت محصولات و همچنین برای عرضه شرکتهای غذایی جهانی قطع میشوند.
در اجلاس تغییرات آب و هوایی "COP۲۶" که سال گذشته در گلاسکو برگزار شد، بیش از ۱۰۰ دولت قول دادند که جنگلزدایی را تا سال ۲۰۳۰ متوقف کرده و روند آن را معکوس کنند. رئیس جمهور برزیل نیز از جمله اشخاصی بود که به نمایندگی از کشور خود به توافق متوقف کردن روند جنگلزدایی پیوسته بود.
جنگلهای بارانی آمازون که بخش وسیعی از آن در برزیل قرار دارد، مقادیر زیادی گازهای گلخانهای را از جو زمین جذب میکند و به عنوان سینک کربن شناخته میشود اما هر چه درختان بیشتر قطع شوند، جنگلها کمتر میتوانند گازهای گلخانه ای را جذب کند.